Oogzorg | Optometrie

Wat is optometrie?

Een ander woord voor optometrie is oogmeetkunde. Het is een beschermd beroep, waarvoor je een HBO-opleiding moet volgen. Deze wetenschap gaat verder dan alleen het opmeten van je oogsterkte, zoals een opticien dat doet. Optometrie valt dan ook onder eerstelijns oogzorg. Onze optometrist Marcel is namelijk bevoegd om je ogen te onderzoeken op eventuele afwijkingen. 

Veelvoorkomende oogaandoeningen zijn glaucoom, macula degeneratie of netvliesafwijkingen. Blijkt dat verdere medische behandeling nodig is, dan adviseert Marcel je om via de huisarts een doorverwijzing naar de oogarts aan te vragen. 

Wil je weten hoe gezond jouw ogen zijn?

Dan adviseren we je om online een afspraak te maken voor een oogscreening of optometrisch onderzoek met persoonlijke bescherming bij Marree Opticien in het centrum.

De vergoedingen voor een nulmeting/oogscreening, een standaard of uitgebreid optometrisch onderzoek zijn te vinden op onze tarievenpagina.

OCT-scanner

Bij Marree Opticien in het centrum van Assen maken we met een OCT*-scanner hoge resolutie foto’s van de structuren en doorsnede van het oog. Met deze foto’s kunnen wij je ogen screenen op bijvoorbeeld glaucoom (verhoogde oogdruk), netvliesafwijkingen bij diabetici en macula degeneratie.

*OCT is een Optical Coherence Tomography-scanner.

Lees meer over oogaandoeningen

Onze optometrist Marcel

In 1996 is Marcel begonnen als leerling opticien bij Marree Opticien in Assen. Na het behalen van zijn Opticien-diploma ging hij door met de opleiding Contactlensspecialist. Gemotiveerd door zijn passie voor optiek volbracht hij de HBO-opleiding Optometrie. Sindsdien gaat hij elk jaar naar de Optometrie Congressen om zijn vakkennis bij te houden. Hij is een vertrouwd gezicht voor velen, die bij Marree Opticien komen.

Samen met Lisette (opticien/ contactlensspecialiste) is hij verantwoordelijk voor de hele contactlenspraktijk. Beiden gaan naar de Contactlens Congressen voor de laatste ontwikkelingen, zoals het myopiemanagement voor kinderen.