Oogzorg

Komen oogaandoeningen voor in je familie?

Dan adviseren wij je om een nulmeting te laten doen door onze optometrist Marcel. Het onderzoeken van de gezondheid van ogen valt onder eerstelijns oogzorg. Bij Marree Opticien in het centrum van Assen staat een OCT-scanner. Hiermee kan Marcel de structuren van je ogen zien.

Blijkt na een nulmeting, oogscreening of optometrisch onderzoek dat verdere medische behandeling nodig is, dan adviseert Marcel om via de huisarts een doorverwijzing naar de oogarts aan te vragen.

Heb je klachten met je ogen? Bij Marree Opticien kan je kiezen voor een oogscreening of optometrisch onderzoek met persoonlijke bescherming. Maak online een afspraak in het centrum.

Veelvoorkomende oogaandoeningen zijn:

  • Glaucoom: er is een aantasting opgetreden van de oogzenuw dat leidt tot een vermindering van het gezichtsveld. Een risicofactor is een verhoogde oogdruk.
  • Netvliesafwijkingen bij diabetici: De suikerziekte kan o.a. problemen veroorzaken in de bloedvaten van de ogen. Er kunnen afwijkingen aanwezig zijn zonder dat er klachten zijn. Regelmatige controle van het oog is van belang voor een vroegtijdige doorverwijzing.
  • Macula degeneratie: Ook wel netvliesveroudering genoemd. Het scherpe zien wordt aangetast door schade aan de gele vlek (macula).