Contactlenzen | Type lenzen

Welk type contactlens past het beste bij jouw ogen?

Afhankelijk van je sterkte zijn er opties voor multifocale contactlenzen en lenzen met cilinders. Onze contactlensspecialisten Marcel en Lisette werken met de nieuwste oogmeetapparatuur de Vision-R. Hiermee bepalen zij precies jouw sterkte. De topograaf brengt de bolling van je oog in kaart. Met deze gegevens krijg jij verschillende type lenzen voorgelegd.

Marree Opticien werkt met verschillende type lenzen van de A-merken CooperVision, Bausch+Lomb, Menicon, Alcon, Johnson & Johnson. Deze contactlenzen hebben allemaal een hoge vochtgehalte en zijn voorzien met een UV-bescherming. Echter we raden aan om een goede zonnebril te dragen tegen schadelijke zonnestralen.

Hieronder lees je meer over wat de verschillen en de voor- en nadelen van de type contactlenzen zijn. 

Daglenzen

Elke dag begin je met een nieuwe schone set daglenzen. Niet meer zelf lenzen reinigen en geen flessen contactlensvloeistof meer. Ze zijn hygiënisch in gebruik. De Biotrue® daglenzen van Bausch+Lomb hebben een recycle programma. Deze daglens is onze persoonlijke favoriet voor sport of vakantie. Goed te combineren met het dragen van een bril. Coopervision heeft de Clarity daglenzen ontwikkeld.

Zachte Maatwerk Lenzen

Menicon verwerkt 100.000 meetpunten mee in hun berekeningen, waaronder de ronding en diameter van je oogbol. Jouw oogsterkte wordt zo optimaal mogelijk in de lens geslepen, waardoor je zo scherp mogelijk zicht hebt. Dat maakt de Indivisual lenzen perfect op maat voor je ogen.

Tijd voor een contactlenscontrole?

Bij Marree Opticien wordt een contactlenscontrole met persoonlijke bescherming gedaan.

Is je sterkte nog goed? Bestel je herhaalrecept via een bericht.

STUUR ONS EEN BERICHT

Bij aanschaf van een lenzenpakket krijg jij gratis van ons een contactlenscontrole met persoonlijke bescherming.

Voor de meest recente tarieven voor een lenzenpakket, losse consult contactlenscontrole,  het aanpassen van contactlenzen of nachtlenzen kun je terecht op onze tarievenpagina.

Zachte Maandlenzen

Wanneer je veel werkt met digitale apparaten zijn je ogen de gehele dag druk met focussen. Van je mobiel naar een presentatiescherm en dan weer naar de persoon naast je. De Bausch+Lomb ULTRA® en de Coopervision Biofinity contactlenzen vernieuw je elke maand. Een andere variant is de twee-wekelijkse Acuvue Oasys van Johnson & Johnson.

Maatwerk Nachtlenzen

Het grote voordeel van nachtlenzen is dat je overdag scherp ziet zonder dat je contactlenzen of een bril hoeft te dragen. Terwijl je slaapt zorgen de Ortho-K nachtlenzen van Menicon ervoor dat door drukverschil de voorkant van je oog een andere vorm aan neemt. Elk jaar moeten de nachtlenzen vernieuwd worden.

Harde Lenzen

Dit is de laatste mogelijkheid van Menicon, die we kunnen aanbieden. Hier moet je wel rekening houden met een gewenningsperiode. Deze harde lenzen moet je eens in de twee of drie jaar vernieuwen.

Heb je een bril naast lenzen nodig?

Na een lange dag heb je vast behoefte om je contactlenzen uit te doen, Dan is het fijn om een bril op te zetten, waarmee de overgang van het scherp zien met lenzen naar een bril soepel verloopt.

Speciaal voor contactlensdragers heeft onze glasleverancier Zeiss het EnergizeMe brillenglas ontworpen. De manier waarop dit type glas geslepen is, sluit goed aan met de manier hoe je ogen met contactlenzen in, scherp ziet. Vraag naar de mogelijkheden bij Lisette of Marcel.